Is nagellak slecht voor je nagels?

 

Is nagellak slecht voor je nagels?

Nagellak zelf is over het algemeen niet schadelijk voor je nagels, mits het correct wordt aangebracht en verwijderd. Er zijn echter enkele factoren en ingrediënten waar je op moet letten om te voorkomen dat je nagels beschadigd raken:

Samenstelling van de nagellak:

Nagellakken die ingrediënten zoals formaldehyde, tolueen en dibutylftalaat (DBP) bevatten, kunnen schadelijk zijn voor je nagels en huid. Veel moderne nagellakken zijn echter vrij van deze stoffen en worden als ‘3-free’, ‘5-free’ of zelfs ’10-free’ verkocht, wat aangeeft dat ze vrij zijn van een bepaald aantal schadelijke chemicaliën.

Gebruik van nagellakremover: Acetonhoudende nagellakremovers kunnen je nagels en huid uitdrogen, waardoor ze broos kunnen worden. Het gebruik van acetonvrije nagellakremovers is een gezondere optie voor je nagels.

Frequentie van aanbrengen:

Het constant dragen van nagellak zonder je nagels tussendoor rust te geven kan leiden tot vergeling van de nagels en zwakkere nagels. Het is goed om je nagels af en toe een pauze te geven van nagellak om ze te laten ademen.

Manicure technieken:

Het ruw vijlen van je nagels, nagelriemen knippen of beschadigen tijdens een manicure kan je nagels verzwakken. Zacht vijlen in één richting en het hydrateren van je nagelriemen kan helpen om je nagels gezond te houden.

Nagelversterkers:

Sommige mensen gebruiken nagelversterkende lakken die ingrediënten bevatten om de nagels sterker te maken. Deze kunnen nuttig zijn als je merkt dat je nagels zwak of breekbaar worden.

Het is belangrijk om hoogwaardige nagellakproducten te kiezen en goed voor je nagels te zorgen. Regelmatig hydrateren, het vermijden van harde chemicaliën en het geven van rustperiodes aan je nagels zijn goede praktijken om je nagels gezond te houden.

Bekijk onze nagel producten in onze webshop. Heb je nog vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op. GM Nails alles voor je nagels in onze webshop.

Reacties

Populaire posts